GAZDASÁGKUTATÁSSAL BŐVÜL A NÉZŐPONT INTÉZET

A KSH korábbi elnöke, Dr. Vukovich Gabriella a Nézőpont Intézet gazdaságkutatási igazgatójaként folytatja szakmai munkáját. Ezzel párhuzamosan az intézet bővíti eddigi közvélemény-kutatási és politikai elemzési tevékenységét a gazdaságkutatással. Meggyőződésünk, hogy a megbízható, magas színvonalú, adatalapú véleményalkotásra a gazdaság terültén is szükség van, ezért döntöttünk a Nézőpont fókuszának szélesítése mellett – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője. Az intézet politikai elemzési igazgatója és helyettes vezetője a jövőben is Boros Bánk Levente politológus marad.

A Nézőpont Intézet gazdaságkutatási munkacsoportja több témával is tervez foglalkozni statisztikai és kutatási adatok segítségével. Hamarosan közzé teszi Fogyasztói Barométer felmérését, de a gazdaságfehérítés eredményeit és kihívásait, a közpénzekkel való gazdálkodást és a nemzeti tőke működését is vizsgálni fogja.

Dr. Vukovich Gabriella statisztikus-demográfus, KSH korábbi elnökeként (2010-2023) nemcsak megújította a teljes hivatalt, de két népszámlálást is sikeresen lebonyolított. Vukovich Gabriella 2006 és 2010 között már tanácsadóként segítette a Nézőpont Intézet munkáját, így most visszatér az intézethez.

Szeretnénk minden szerkesztőség figyelmét felhívni a gazdaságkutatási igazgatóval készült interjúra:

https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/10/ellenallobb-lett-hazank-a-spekulaciokkal-szemben#google_vignette